GreenChem AdBlue®4you

AdBlue wordt gebruikt in alle moderne (Euro 4, Euro 5 en Euro 6) vrachtwagens en bussen om de NOx-uitstoot van de dieselmotor te verminderen. AdBlue is geen toevoegingsmiddel. Het is een vloeistof die in een afzonderlijke tank gaat en in de uitlaatgassen van uw bus of vrachtwagen wordt ingespoten. Het verdampt en komt in de SCR-katalysator waar het chemisch reageert met NOx en de uitstoot ervan beperkt.  In dit gedeelte vindt u allerlei informatie over AdBlue, aangezien het gebruik van AdBlue en AdBlue-apparatuur een aantal gevolgen heeft die moeten worden aangepakt.

AdBlue en AUS40 voor de maritieme markt
Om het milieu te beschermen en de luchtkwaliteit te verbeteren, worden regelgevingen omtrent uitlaatgassen over de hele wereld voortdurend aangescherpt. Dit geldt ook voor de maritieme sector, waar fijnstof en de uitstoot van stikstofoxiden en zwaveldioxide de belangrijkste zorgen zijn. Sterke inspanningen zijn gericht op de ontwikkeling van technologie die deze uitstoot effectief kan verminderen. SCR (Selectieve Catalytic Reduction)-technologie met behulp van ureumoplossingen als reductiemiddelen, wordt beschouwd als een belangrijke technologie voor de afname van NOx-uitstoot in de maritieme sector. Nieuwe en strengere emissiewetgeving zal in de maritieme sector en in vele kust- en diepzeeschepen worden geïmplementeerd en binnenvaartschepen zullen worden uitgerust met SCR-technologie in de periode van 2016 tot 2021.
In zogenaamde Emissiebeheersgebieden is de emissiewetgeving al aanwezig en deze zal uitgebreid worden toegepast naar omliggende gebieden. Volg de volgende link als u meer informatie wilt over de Emissiebeheersgebieden.
AdBlue-oplossingen voor apparatuur voor mobiele offroad-machines
Gebruikt u offroad machines met een SCR-systeem en AdBlue?
Vanaf 2014 vereist Fase 4-emissiewetgeving voor offroad-voertuigen het gebruik van AdBlue en SCR in alle nieuwe offroad-dieselvoertuigen.  Het gaat hier om offroad-machines, als:\
– Bouwmachines, zoals: graafmachines, bulldozers, dumpers, wielladers;
– Landbouwmachines, zoals: tractoren, maaidorsers, zelfrijdende bosoogsters (hakselaars) en andere oogstmachines;
– Generatoren, reachstackers, heftrucks, AGV’s en nog veel meer.
Al deze nieuw aangeschafte machines zullen gebruik maken van AdBlue om de NOx-uitstoot van hun dieselmotoren te verminderen.
AdBlue voor personenauto’s
In de afgelopen jaren, hebben sommige grotere dieselvoertuigen, zoals SUV’s, al gebruik gemaakt van AdBlue voor hun SCR-uitlaatgasnabehandelingssysteem. Vanaf 2015 zullen de meeste nieuwe diesel personenauto’s en lichte commerciële voertuigen zoals bestelauto AdBlue nodig hebben om te kunnen voldoen aan de laatste emissiewetgeving.

Voor prijzen en meer informatie kunt u contact opnemen met onze vertegenwoordiger Kijmpe Tuil.