Met gemak de beste bak!

Wilt u op een gemakkelijke manier een veilige aanhangwagen huren? Bij Boedelbak® kunt u al ruim 28 jaar terecht voor het huren van een aanhangwagen. Onze kernwaarden zijn veiligheid, betrouwbaarheid en service.

Bij het tankstation aan de Noorderdwarsvaart in Drachten is het mogelijk om verschillende aanhangwagens te huren. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende types aanhangwagen en de betreffende specificaties.

Wij hebben vier verschillende aanhangwagens van Boedelbak® te huur. Klik op één van de aanhangwagens voor meer informatie:

Voor andere aanhangwagens en voor meer informatie over Boedelbak® kunt u kijken op de website van Boedelbak®: www.boedelbak.nl/

 Goed om te weten

Rijbewijs

Rijbewijs B
Deze regels zijn belangrijk voor het huren van een aanhanger. Rijbewijs B geeft de bevoegdheid tot het besturen van een auto met een aanhangwagen die een maximale massa tot 750 kg heeft. Dit betekent dat het gewicht van de aanhangwagen en het laadvermogen samen niet meer mag zijn dan 750 kg.
In bepaalde gevallen is het met rijbewijs B toegestaan om een zwaardere aanhangwagen te trekken. De maximale massa van de aanhangwagen en de maximale massa van het trekkend voertuig samen mogen niet meer bedragen dan 3.500 kg. Voor de bepaling welk rijbewijs noodzakelijk is wordt uitgegaan van de theoretische maximale lading.
Rijbewijs BE
Het rijbewijs BE is vaak noodzakelijk voor het rijden met een aanhangwagen boven de 750 kg. tot 3.500 kg. Degenen die hun rijbewijs in Nederland vóór 1984 hebben gehaald hebben rijbewijs BE automatisch gekregen. Anderen moeten afrijden voor de E-aantekening in het rijbewijs.

Trekkracht van uw auto

Trekkracht van de auto
In uw kentekenpapieren (afgifte na 06-04-1998) staat de trekkracht van de auto vermeld. De trekkracht wordt onderscheiden in:
– Trekkracht maximale massa ongeremd
– Trekkracht maximale massa geremd
De maximale massa is het ledige gewicht van de aanhangwagen inclusief het laadvermogen. De meeste auto’s mogen met ongeremde aanhangwagens een veel lagere max. massa trekken dan met geremde aanhangwagens.
Ruim 90% van ons aanhangwagenpark is geremd. Alleen ons kleinste type aanhangwagen, type A, is ongeremd. Het type A heeft daarom een verlaagde max. massa van 500 kg. zodat de meeste auto’s ook onze ongeremde aanhangwagens kunnen trekken. Hierdoor rijdt u met onze aanhangwagens veilig en volgens de wettelijke regels.
De max. massa van onze aanhangwagens vindt u terug in ons prijzentabel.
Voorbeelden van de trekkracht van een auto:
Auto               Ongeremd     Geremd
Ford Focus     635 kg.           1200 kg.
VW Golf          660 kg.           1400 kg.
Opel Vectra    725 kg.           1400 kg.
De hierboven genoemde auto’s mogen wettelijk gezien niet rijden met een
ongeremde aanhangwagen met een max. massa van 750 kg.
Het rijden met geremde aanhangwagens tot 750 kg. is wel toegestaan.
U kunt via de website van de RDW direct bekijken wat de trekkracht is van uw auto

Geremde aanhangwagens

Bij Boedelbak® rijdt u veilig en voorkomt u een overtreding
Uw auto kan wettelijk gezien met een geremde aanhangwagen meer trekken dan met een aanhangwagen zonder remsysteem. De gegevens van de trekkracht van uw auto staan in uw kentekenpapieren. De trekkracht van uw auto moet groter zijn dan de maximale massa van de aanhangwagen (ledig gewicht + laadvermogen), anders bent u in overtreding.
Via deze link naar de RDW kunt u direct bekijken wat de trekkracht is van uw auto.
Boedelbak® kiest bewust geremde aanhangwagens
Vrijwel alle aanhangwagens van Boedelbak® (m.u.v. type A) zijn geremd. Ons type A heeft een aangepaste maximale massa van 500 kg. Door deze bewuste keuze hebben verre weg de meeste auto’s voldoende trekkracht om zonder risico onze aanhangwagens te rijden.
Geremde aanhangwagens zijn veiliger
Aanhangwagens met een remsysteem zijn veel veiliger dan ongeremde aanhangwagens. Het remsysteem zorgt voor een stabiel weggedrag tijdens het rijden en verkort de remweg aanzienlijk.

Gratis afdekzeil

Afdekzeil wettelijk verplicht!
Bij Boedelbak® bent u (af)gedekt tegen bekeuringen!

Gratis afdekzeil bij Boedelbak®
Om u een handje te helpen heeft Boedelbak® alle open bak aanhangwagens standaard voorzien van een afdekzeil.
Het afdekzeil is flexibel genoeg om diverse spullen van verschillende afmetingen gemakkelijk en veilig af te dekken. Het is wel aan u om de lading zelf goed af te dekken. Het afdekzeil is poreus en dus niet waterdicht.
Het gebruik van dit afdekzeil is geheel gratis. Zo kunt u zorgeloos, veilig en voordelig op weg met een aanhangwagen van Boedelbak®.
Afdekzeil wettelijk verplicht
Bij een open aanhangwagen is het wettelijk verplicht om de lading af te dekken tijdens het rijden. Deze maatregel is ingevoerd om de veiligheid op de weg te verhogen. Het rijden zonder de lading correct af te dekken is strafbaar en de bekeuringen kunnen hoog zijn.

Kentekenplaat

Wat voor kentekenplaat moet ik hebben?

Voor het rijden met de enkel as aanhangwagens heeft u een kentekenplaat van het trekkend voertuig nodig voor op de aanhangwagen. Dit is bij wet verplicht. Let u er op dat u wel een wettelijk geldige witte kentekenplaat heeft. Het maken van een kentekenplaat is niet duur en meestal in een paar minuten gebeurd. Klik hier voor fabrikanten en verkoopadressen van officiële witte kentekenplaten.
Al onze enkel as aanhangwagens hebben handige klemmentjes zodat u gemakkelijk uw kentekenplaat kunt bevestigen op de aanhangwagen.
De dubbel as aanhangwagens van Boedelbak® (type E en EH) hebben een eigen kentekenplaat. Dit komt doordat de maximale massa hoger is dan 750 kg. Hiervoor hoeft u dus geen witte kentekenplaat te hebben.

Rijden met een tandemasser

Rijden met een tandem as aanhangwagen
Alle tandemas aanhangwagen van Boedelbak® hebben een hogere maximale massa en dus een hoger laadvermogen dan de enkel as aanhangwagens. Er zijn een aantal verschillende gewichtstypen in omloop, van 1300 kg. en 1600 kg. maximale massa. Deze gewichten zijn door de meeste personen auto’s te trekken. Als dit gewicht hoger ligt dan heeft u al snel een flinke auto (SUV) nodig om de tandemas aanhangwagen te kunnen trekken.
In de verhuurmarkt worden ook wel tandemas aanhangwagens aangeboden zonder een eigen kentekenplaat. Deze zijn dan terug gekeurd tot 750 kg. Dit betekent gelijk dat het laad vermogen van deze tandemas aanhangwagens zeer beperkt is aangezien een tandemas aanhangwagen al snel 550 tot 600 kg. weegt. Naast het beperkte laadvermogen is een probleem dat de politie de niet gekentekende tandemas aanhangwagens veelal niet vertrouwt. Hierdoor is de kans erg groot dat wanneer de politie u ziet rijden u zal aanhouden en de lading zal willen wegen.
Met de Boedelbak® tandemassers rijdt u altijd veilig en volgens de wettelijk normen.

Snelheid

Snelheid met een aanhangwagen
Rijd nooit harder dan de toegestane maximum snelheid op de weg dat u rijdt. De wettelijk toegestane maximum snelheid met een aanhangwagen is 90 km. p/u.
Let op: met een aanhangwagen heeft u een langere remweg. Het rijden met een aanhangwagen is erg gemakkelijk. Onze afmeting aanhangwagens volgen gewoon de auto. Echter blijft het altijd belangrijk dat u anticiperend rijdt wanneer u met een aanhangwagen rijdt.

ANWB korting

Profiteer van € 5,- korting voor ANWB leden
Dankzij de exclusieve samenwerking tussen Boedelbak® en ANWB ontvangt u als ANWB lid een korting van € 5,- op het huurbedrag van een aanhangwagen. De korting geldt voor elk type aanhangwagen.
Betaal bij het tankstation
De reservering legt de door u gekozen aanhangwagen vast. Op de verhuurlocatie betaalt u een borg, waarmee na het gebruik van de aanhangwagen het huurbedrag wordt verrekend.
Ontvang uw ANWB korting van Boedelbak®
Op de verhuurlocatie dient u het volledige huurbedrag te voldoen. De ANWB korting krijgt u via Boedelbak bv teruggestort op uw bankrekening.
U kunt uw korting heel gemakkelijk via de site van Boedelbak® terugvragen. Doe dit door op onderstaande link te drukken.
https://www.boedelbak.nl/ANWBkortingaanvragen
Het huurovereenkomstnummer staat rechts bovenaan de huurovereenkomst. Een kopie van de huurovereenkomst krijgt u mee na het huren van de Boedelbak aanhangwagen. Wij zullen zo spoedig mogelijk uw aanvraag verwerken en u ontvangt de ANWB korting op uw bankrekening.
Let op: De ANWB korting is te verkrijgen bij minimaal 1 dagtarief. De korting geldt helaas niet voor de huur van een 3-uurtarief of in combinatie met andere kortingen

Telefonisch reserveren:

0512 – 512736

Aanhangwagen Type A

Over deze aanhangwagen

Huur deze enkel as aanhangwagen voor de kleine klusjes. Bij Boedelbak voorkomt u bekeuringen. Het wettelijk verplichte afdek net zit standaard op de aanhangwagen. U hoeft dus niet met een los netje in de weer.
Deze aanhangwagen is een ongeremde aanhangwagen.  Let op!: veel auto’s kunnen een beperkt gewicht trekken met een ongeremde aanhangwagen. Bekijk uw kentekenpapieren, hierop staat welk gewicht uw auto kan trekken met een geremde en ongeremde aanhangwagen.
Toelichting tarieven
* Het 3-uur tarief geldt niet op zaterdag of in combinatie met andere kortingen.
– Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.
– Een kalenderdag is binnen de openingstijden van de verhuurlocatie.
– Borg bedraagt € 75,-.
– Het is verstandig de aanhangwagen tijdig te reserveren.

€ 20,- per 3 uur *

€ 28,- per kalenderdag

Technische specificaties

Binnenmaat
186 x 111 x 35 cm.
Laadvermogen
250 kg.
Max. massa
500 kg.
Geremd
Nee
 • Klein en behendig
 • Voorzien van afdekzeil
 • Perfect voor de kleine klus

Aanhangwagen Type C

Over deze aanhangwagen

Deze aanhangwagen is ideaal voor het vervoeren van uw (tuin) afval. Uiteraard kunt u allerlei spullen met deze aanhangwagen vervoeren. Het is wettelijk verplicht om ‘losse’ lading in de aanhangwagen zoals tuinafval, zand maar ook bijvoorbeeld dozen af te dekken. Op onze open aanhangwagens zit standaard een flexibel afdeknet gemonteerd. Let op: dit afdeknet is water doorlatend.
Toelichting tarieven
* Het 3-uur tarief geldt niet op zaterdag of in combinatie met andere kortingen.
– Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.
– Een kalenderdag is binnen de openingstijden van de verhuurlocatie.
– Borg bedraagt € 75,-.
– Het is verstandig de aanhangwagen tijdig te reserveren.

€ 32,- per 3 uur *

€ 39,- per kalenderdag

Technische specificaties

Binnenmaat
246 x 131 x 35 cm.
Laadvermogen
400 kg.
Max. massa
750 kg.
Geremd
Ja
 • Gratis afdek net
 • Te rijden met gewoon rijbewijs B
 • Veilige aanhangwagen met remsysteem

Aanhangwagen Type CH

Over deze aanhangwagen

Dit type is de meest gebruikte aanhangwagen. Door de hoge stevige huif heeft deze aanhangwagen veel laadruimte. Deze aanhangwagen heeft een eigen remsysteem. De remweg is ruim 25% korter. Dit is veel veiliger dan een ongeremde aanhangwagen en ook beter voor uw auto. De meeste auto’s mogen geen ongeremde aanhangwagens trekken met dit laadvermogen. Bekijk uw kentekenpapieren voor de trekkracht van uw auto.  U kunt wettelijk in overtreding zijn als u met een ongeremde aanhangwagen rijdt.
Toelichting tarieven
* Het 3-uur tarief geldt niet op zaterdag of in combinatie met andere kortingen.
– Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.
– Een kalenderdag is binnen de openingstijden van de verhuurlocatie.
– Borg bedraagt € 75,-.
– Het is verstandig de aanhangwagen tijdig te reserveren.

€ 39,- per 3 uur *

€ 46,- per kalenderdag

Technische specificaties

Binnenmaat
246 x 131 x 150 cm.
Laadvermogen
320 kg.
Max. massa
750 kg.
Geremd
Ja
 • Meest gehuurde aanhangwagen
 • Ruim en goed wendbaar
 • Veilige aanhangwagen met remsysteem

Aanhangwagen Type EH

Over deze aanhangwagen

Deze grote en extra stevig uitgevoerde aanhangwagen huurt u voor de grote en zware klussen. Met bijna 6 m3 inhoud verhuist u een studentenkamer in een keer!  Deze aanhangwagen heeft een eigen kenteken, een duplicaat van uw auto is niet nodig. Deze aanhangwagen is vaak ook te rijden met een gewoon B rijbewijs.  Bekijk hierboven het kopje ‘Rijbewijs” voor verdere toelichting.
**Maximum massa varieert van 1.300 tot 2.000 kg. Zie het typeplaatje aan de zijkant van de aanhangwagen voor de juiste gegevens.
Toelichting tarieven
* Het 3-uur tarief geldt niet op zaterdag of in combinatie met andere kortingen.
– Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.
– Een kalenderdag is binnen de openingstijden van de verhuurlocatie.
– Borg bedraagt € 75,-.
– Het is verstandig de aanhangwagen tijdig te reserveren.

€ 45,- per 3 uur *

€ 53,- per kalenderdag

Technische specificaties

Binnenmaat
296 x 131 x 150 cm.
Laadvermogen
1060 kg. **
Max. massa
1600 kg. **
Geremd
Ja
 • 6 m3 laadruimte
 • Extra stevige assen
 • Stabiele wegligging