AdBlue wordt gebruikt in alle moderne (Euro 4, Euro 5 en Euro 6) vrachtwagens en bussen om de NOx-uitstoot van de dieselmotor te verminderen. AdBlue is geen toevoegingsmiddel. Het is een vloeistof die in een afzonderlijke tank gaat en in de uitlaatgassen van uw voertuig wordt ingespoten. Het verdampt en komt in de SCR-katalysator waar het chemisch reageert met NOx en de uitstoot ervan beperkt.

AdBlue-oplossingen voor apparatuur voor mobiele offroad-machines
Gebruikt u offroad machines met een SCR-systeem en AdBlue? Vanaf 2014 vereist Fase 4-emissiewetgeving voor offroad-voertuigen het gebruik van AdBlue en SCR in alle nieuwe offroad-dieselvoertuigen.  Het gaat hier om offroad-machines, als:
– Bouwmachines, zoals: graafmachines, bulldozers, dumpers, wielladers;
– Landbouwmachines, zoals: tractoren, maaidorsers, zelfrijdende bosoogsters (hakselaars) en andere oogstmachines;
– Generatoren, reachstackers, heftrucks, AGV’s en nog veel meer.
Al deze nieuw aangeschafte machines zullen gebruik maken van AdBlue om de NOx-uitstoot van hun dieselmotoren te verminderen.
AdBlue voor personenauto’s
In de afgelopen jaren hebben sommige grotere dieselvoertuigen, zoals SUV’s, al gebruik gemaakt van AdBlue voor hun SCR-uitlaatgasnabehandelingssysteem. Vanaf 2015 zullen de meeste nieuwe diesel personenauto’s en lichte commerciële voertuigen zoals bestelauto’s ook AdBlue nodig hebben om te kunnen voldoen aan de laatste emissiewetgeving.
Wij leveren AdBlue bij u thuis!
Wij kunnen zowel AdBlue losgestort bij u leveren, als in 200 L vaten. Ook kunt u voor toebehoren bij ons terecht, zoals opslagtanks en AdBlue pompen.