Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft de opslag van brandstoffen en adblue, waarbij ten alle tijde rekening gehouden moet worden met verschillende wet- en regelgeving. Wij kunnen u hierin adviseren, en een passende oplossing bieden die voor u werkt, en waarbij tevens rekening wordt gehouden met de eisen van uw gemeente. Neem hiervoor contact op met onze vertegenwoordiger Kijmpe Tuil via 06-10032888 of via ktuil@oliehandelvandenbelt.test.hkbo.nl

 

Stalen tanks vs kunststof tanks

Stalen opslagtanks kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden, op minimaal 25 cm van de muur, zonder hiervoor brandvertragende maatregelen te hoeven nemen. Ze zijn een stuk brandveiliger dan kunststof tanks en hebben een robuuste uitstraling. Bij stalen tanks is het verplicht om jaarlijks een lekdetectie uit te voeren, evenals een water-sludge meting.
Bij kunststof tanks zijn deze jaarlijkse controles niet nodig, ze zijn een stuk onderhoudsvriendelijker en er is minder kans op condens- en bacterievorming. De plaatsing van een kunststof tank vergt wel de nodige aandacht. De tank moet minimaal 5 meter vanaf elk brandbaar gebouw geplaatst worden, minimaal 3 meter vanaf de erfgrens. Binnenplaatsing is mogelijk, maar op minimaal 25 cm vanaf de muur, en de omgeving moet voldoende brandwerend zijn, minimaal 60 minuten. Voor mobiele tanks gelden andere richtlijnen.

Onderstaand enkele opties voor de opslag van brandstof of adblue.

Klik op de links voor extra informatie 
 • FuelMaster
  Kunststof diesel opslagtank met een inhoud van 1200, 2500, 4000 of 5000 liter
 • TruckMaster
  Mobiele kunststof diesel opslagtank met een inhoud van 200, 300, 430 of 900 liter
 • BlueTruckMaster
  Mobiele kunststof adblue opslagtank met een inhoud van 200, 300, 430 en 900 liter
 • BlueMaster
  Kunststof adblue opslagtank met een inhoud van 2500, 4000, 5000 of 9000 liter